VepKar :: Texts

Texts

Return to list | edit | delete | Create a new | history | Statistics | ? Help

Kut tehtas babud nagrhespäi

Kut tehtas babud nagrhespäi

Veps
Central Eastern Veps
Vähäižuu haudutadas.

Čap’uudas neno haudaižed da kuivatas suslaks.

Maged susl tegeso.

Suslan necon, babuižed kip’atkaha ligotadas, da ligodab sutkad ühted, hüvä tegeso särbin’.

A repoikš babud tehtas muga: nagrhen pestas, čapüudas tor’hen nagrhen, päčhe pandas da kuivatas.

Potom konz hiile tariž, siloi i tehtas-ki repoikš. Kiitüudas kezau, hot’ konz ugodno, kuivatut babu ii traude.

Nu i ningiman kaiken repoin’ sösketihe-ki sent’me da kartoškime.

Sami hüvä krest’janski šöm-se neco oliki edou.

Süižin’ siičas-ki.

Как сушат репу впрок

Russian
[Репу] немного пропарят.

Разрежут эту пареную репу на кусочки и высушивают для сусла.


Сусло получается сладкое.


Сусло это заливают кипятком, замачивают, промокнет сутки, и будет вкусная похлебка.



А на репницу репу приготовляют так: репу вымоют, сырую репу разрезают на кусочки, кладут в печку и высушивают.

Потом, когда нужно, из сушеной репы делают репницу.
Варят летом и когда угодносушеная репа не портится.

Такую репницу (реповый квас) ели с рыжиками и с картошкой.


Прежде это была самая хорошая крестьянская еда.


Я бы и сейчас поела.